-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16027 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

ديگاه مذاهب چهارگانة اهل سنت در مورد سوگند به غير خدا چيست؟
«حنفي»ها معتقدند كه سوگندهائي همچون«قسم به پدرت و زندگانيت» و مانند اينها مكروه ميباشد. «شافعي»ها معتقدند كه اگر سوگند به غير خدا نه به عنوان شريك تراشي جهت تعظيم و نه به عنوان امانت باشد، مكروه است.«مالكي»ها ميگويند: درسوگند خوردن به بزرگان و مقدسهائي همچون پيامبر و كعبه و مانند آنها دو قول است: مكروه و حرام و مشهور حرمت آن ميباشد. «حنابله» معتقدند كه سوگند خوردن به غير خداي متعال و صفات او حرام است هرچند كه آن قسم به پيامبر و يا وليي از اولياء او باشد. «قسطلاني» در «ارشادالساري 9/358» از مالك، قول به كراهت را نقل كردهاست و نسبت تحريم يك چنين قسم به«حنابله» مسلم نيست، زيرا«ابن قدامه» در«المغني» كه آن را بر اساس احياء فقه حنابله نوشته است مينويسد:«گروهي از اصحاب ما گفتهاند كه سوگند به رسول خدا قسمي است كه شكستن آن كفاره دارد». از احمد نقل شده كه وي گفتهاست: هر كس به حقّ رسول خدا سوگند ياد كند و آن را بشكند كفاره دارد. زيرا حق پيامبر يكي از پايههاي شهادت است، و بنا بر اين سوگند به او سوگند به خداست و هر دو كفاره دارد.(«المغني»9/517) از اين نقلها روشن ميگردد كه هر گز نميتوان گفت امامي ا ز مذاهب چهارگانه بطور قطعي فتوا به تحريم دادهاست.

آئين وهابيت
آية الله جعفر سبحاني

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.